400-450
г брашно
300
мл.топла вода
1
пак.( 7 г) суха мая
1
ч.л.сол
1
ч.л.захар
3
суп.л.олио
За плънката:
500
г кайма
1
връзка зелен лук
1
ч.л.сол
6
суп.л.гъст доматен сок
магданоз
- Замесва се тестото, като в купа се смесват сухите съставки, прави се кладенче и вътре се наливат водата и олиото. Полученото тесто се завива с кърпа и се оставя за час – час и половина да втаса.
- Каймата и ситно нарязаният лук се посоляват, и се запържват като се бърка постоянно. След 10-тина минути се добавя доматеният сок и се оставя сместа да ври на слаб огън докато изври течността. Оставя се да се охлади.
- Втасалото тесто се разделя на 6 топки. Всяка топка се разтегля във формата на правоъгълник (със страни около 15 на 20 см). По средата на всеки правоъгълник се слага 1/6 от плънката и се разпределя върху тестото като се оставя по 1 пръст от тестото от всички страни. Свободното тесто от към по-дългите страни се завива навътре, и в краищата се прищипва и натиска (получава се нещо като лодка). Поръсват се с накълцан магданоз и се слагат да се пекат на 180 градуса за около 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар