24 март 2013

Мини франзелки


600 г брашно
100 мл.вода
200 мл.прясно мляко
1 пакетче суха мая
3 белтъка
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар

1 жълтък за намазване
сусам

1. Белтъците се разбъркват леко с вилица и се добавят към затоплените вода и мляко.
2. В купа се слага брашното и в средата се изсипват всички продукти. Омесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя за 1.30 - 2 часа да бухне.
3. Втасалото тесто се разделя на 12 топки. Всяка се разточва на правоъгълник и се навива на руло. Покриват се с кърпа и се оставят за 30-40 минути да бухнят.
4. Бухналите франзелки се намазват с жълтък, разбъркан с малко прясно мляко и се наръсват със сусам или други семена.
5. Пекат се за 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса С фурна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар