24 март 2013

Кокосова торта


За блата:
4 яйца
1 ч.ч.(100 г) брашно
1 ч.ч.(175 г) захар
1 бакпулвер

За крема:
400 мл.кокосово мляко
3 суп.л. прясно мляко
2 яйца
2 суп.л.брашно
2/3 ч.ч.захар
60 г масло

50 г кокосови стърготини

1 банан

1. Продуктите за блата се разбъркват. Пече се 25 минути на 180 градуса С.

2. В тенджерка се слагат яйцата, добавя се захарта и брашното. Разбърква се хубаво с лъжица и тогава се добавя прясното и кокосовото мляко. Слага се на слаб котлон и започва да се бърка (около 15-20 минути) докато заври. Оттегля се от котлона и се добавя маслото.

3. Като изстине крема се добавят кокосовите стърготини.

4. Изстиналият блат се разрязва на 2. По средата се слага половината крем. Отгоре се нарежда нарязаният на кръгчета банан и се слага вторият блат. Тортата се намазва отстрани и отгоре с останалия крем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар