24 март 2013

Сладкиш с хляб и ябълки

 

400 г хляб
500 мл.прясно мляко
3 ябълки
3 яйца
150 г захар
50 г шоколад
50 г стафиди
орехи

1. Филиите хляб се начупват на парчета и се заливат с млякото. Разбърква се и се оставя за 15-20 минути.
2. Ябълките се нарязват на парченца и се добавят към хляба. Добавят се и стафидите и начупения на парченца шоколад.
3. Жълтъците се разбиват с половината захар за 2-3 минути с миксер и се добавят към останалите продукти. Всичко се разбърква добре.
4. Белтъците се разбиват с останалата захар докато се сгъстят. Добавят се към хлебната смес и всичко се разбърква бавно.
5. Изсипва се в правоъгълна форма, застлана с хартия за печене.
6. Пече се в предварително загрята на 190 градуса С фурна за 40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар