За 24 бр.:
115 г масло
25 г пудра захар
115 г брашно
50 г царевично нишесте
1 ч.л.бакпулвер
1/3 ч.л.канела
30 г накълцани орехи
30 г пудра захар
1. Маслото се разбива заедно с пудрата захар.
2. Брашното, нишестето, бакпулвера и канелата се смесват и се добавят към разбитото масло. Омесва се меко тесто, което се разделя на 24 топчета.
3. Всяко топче се натиска върху накълцаните орехи , така че да се сплеска леко и се поставя в тавичка, покрита с хартия за печене, като орехите остават отгоре.
4. Пекат се в предварително загрята на 160 градуса С фурна, за 30 минути.
5. Още топли се овалват в пудрата захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар