За
около 40 бр.:
За
сиропа:
3
ч.ч.вода
3
ч.ч.захар
сокът
на половин лимон
За
тестото:
150
г масло
1
ч.ч.пудра захар
2
яйца
3
ч.ч.брашно
4
суп.л.грис
1
бакпулвер
1
ванилия
10-тина
ореха
- Първо се сварява сиропа, като захарта, водата и лимоновият сок се слагат в тенджера на котлона да врят 15-тина минути. Оставя се да изстине.
- Мекото масло и захарта се разбъркват с лъжица за няколко минути. Добавят се яйцата едно след друго. Разбъркват се сухите съставки и се добавят на 3-4 пъти към маслото. Замесва се тесто (ако е необходимо се добавя още малко брашно).
- Оформят се топчета с големината на орех и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Върху всяко се слага по едно парченце от ореховите ядки и се притиска леко.
- Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С за 20 минути.
- Още горещи се потапят за 2-3 минути в студения сироп.
Няма коментари:
Публикуване на коментар