31 юли 2013

Печени картофи с подправки

1,5 кг.картофи
2 белтъка
3 суп.л.олио
1 ч.л.сол
1 ч.л.риган
1 ч.л.сух магданоз
¼ ч.л.мащерка
1 ч.л.чубрица

  1. В купа се смесват белтъците и олиото и се разбиват за кратко с вилица.
  2. В найлонова торба се смесват всички подправки и се раздрусва добре.
  3. Обелените, измити и добре подсушени картофи се нарязват на ивици. Изсипват се в купата с белтъците и се разбъркват.
  4. Изсипват се при подправките и се раздрусват докато се разнесат подправките равномерно по всички картофи.
  5. Голяма тава се покрива с хартия за печене, намазва се с олио и се изсипват картофите.
  6. Пекат се в предварително загрята на 220 градуса С фурна за около 50 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар