1,5
кг.картофи
2
белтъка
3
суп.л.олио
1
ч.л.сол
1
ч.л.риган
1
ч.л.сух магданоз
¼
ч.л.мащерка
1
ч.л.чубрица
- В купа се смесват белтъците и олиото и се разбиват за кратко с вилица.
- В найлонова торба се смесват всички подправки и се раздрусва добре.
- Обелените, измити и добре подсушени картофи се нарязват на ивици. Изсипват се в купата с белтъците и се разбъркват.
- Изсипват се при подправките и се раздрусват докато се разнесат подправките равномерно по всички картофи.
- Голяма тава се покрива с хартия за печене, намазва се с олио и се изсипват картофите.
- Пекат се в предварително загрята на 220 градуса С фурна за около 50 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар