24 март 2013

Ванилени рулца с крема сирене“Филаделфия“ с шоколад „Милка“



За тестото:
120 мл.топла вода
180 мл.топло прясно мляко
100 г захар
1 яйце
1 пак.суха мая
50 г разтопено масло
5 суп.л.олио
щипка сол
500-600 г брашно

За плънката:
1 кутийка сирене“Филаделфия“ с шоколад Милка
50 г масло
200 г захар
2 ванилии
100 г орехи

1. Маята се изсипва в купичка, разбърква се с 1-2 суп.л.брашно, добавя се малко прясно мляко за да се получи кашичка и се оставя за 20 минути да шупне.
2. В купа се изсипва 500 г брашно, прави се кладенче и вътре се изсипват всички продукти за тестото заедно с шупналата мая. Омесва се меко тесто, ако е необходимо се добавя още 50-100 г брашно. Покрива се с кърпа и се оставя за около час и половина да удвои обема си.
3. Приготвя се плънката като омекналото масло се смесва със сиренето и захарта и се разбърква с лъжица. Добавят се ванилиите и накълцаните орехи, и се разбърква добре.
4. Втасалото тесто се разделя на 2 топки. Първата топка се разточва на правоъгълник с дебелина около 0.5 см. Отгоре се намазва половината плънка и се навива на руло. Нарязва се на около 15-20 парчета и се нареждат в тавичка, покрита с хартия за печена, на разстояние едно от друго. Същото се прави и с втората топка тесто.
5. Рулцата се оставят да удвоят обема си след което се пекат в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар