09 декември 2018

Кисело зеле с кайма и ориз


1 кисела зелка
500 г кайма
1 ч.ч.ориз
2 стръка праз
червен пипер
черен пипер
кимион
сол
олио

1. Киселото зеле се нарязва на ситно и се задушава с 3-4 суп.л.олио и половин чаша вода. Като изври водата се добавя 1 суп.л.червен пипер, разбърква се добре и се отдръпва от котлона.
2. Празът се нарязва на парченца и заедно с каймата и 1-2 суп.л.олио се задушава, като се разбърква постоянно. Като изври течността се добавя измитият ориз, 1 ч.л.сол, черен пипер и кимион на вкус и се бърка още 1-2 минути. Добавят се 2 ч.ч. топла вода и се оставя на слаб огън докато оризът поеме водата.
3. В тава се изсипва половината зеле, отгоре се разпределя каймата с ориза и се покрива с останалото зеле. Залива се с 2 ч.ч. вода и ястието се пече на 200 градуса С за около 35-40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар