13 декември 2020

Картофени банички с оризови кори

 

За 7 бр.:
7 оризови кори
300-350 г картофи (3-4 бр)
1 стрък праз
100 г спанак
1 ч.л. чубрица
сол

1. Картофите се варят на пара за 15-20 минути, след което още горещи се намачкват с вилица.

2. Празът се нарязва на колелца и заедно със солта и малко вода се задушава. Като омекне се добавят намачканите картофи. Разбърква се добре (ако има нужда се добавя още малко вода), добавя се и спанакът. Бърка се за минута и се оттегля от котлона. Поръсва се с чубрицата и се разбърква отново.

3. Голяма купа се пълни със студена вода. Взема се една оризова кора и с две ръце се потапя за секунда във водата. Изважда се и се поставя в чиния или дървена дъска. По средата се слага 1-2 суп.л.от плънката, прегъва се от двете срещуположни страни и се завива на пакетче. И така с всички кори.

4. Поставят се в тава, покрита с хартия за печене.

5. Пекат се в предварително загрята на 150 градуса С фурна(с включен вентилатор) за 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар