24 март 2013

Бананови гофрети


За 14 гофрети:
1 ч.ч.(от 250 мл) брашно
1 бакпулвер
2 суп.л.захар
1/2 ч.л.канела
щипка сол

2 жълтъка
250 мл.прясно мляко

80 г масло
1 банан

2 белтъка

1. В дълбока купа се смесват брашното, бакпулвера, захарта, канелата и солта. Разбърква се.

2. Млякото се смесва с жълтъците, разбърква се и се изсипва при сухите съставки. Разбърква се набързо колкото да се смесят. Маслото се разтопява и заедно с намачкания банан се изсипва в тестото. Разбърква се.

3. Белтъците се разбъркват (с вилица или миксер) докато се сгъстят леко и се добавят към тестото. Разбърква се леко и се пекат гофретите в гофретник.

2 коментара: