24 март 2013

Оризов пудинг


1 ч.ч.ориз
3/4 ч.ч.кафява захар
1/2 ч.л.канела
1 ванилия
щипка сол
1/2 ч.ч.стафиди
500 мл.готварска сметана

1. 4 ч.ч.вода се слагат в тенджера на котлона и като заври се добавя оризът.
2. Когато е готов оризът се добавят и останалите продукти (без стафидите). Продължава да се вари на слаб огън още около15 минути, като се бърка непрекъснато.
3. Най-накрая се добавят отцедените стафиди, които предварително са заляти с 1 ч.ч.гореща вода за да набъбнат. Разбърква се добре и се разсипва в чаши. Поръсва се отгоре с канела.



Няма коментари:

Публикуване на коментар