24 март 2013

Канелони с рикота и зеленчуци


200 г канелони (18 бр.)
1 кутия (250 г) сирене Рикота
150 г краве сирене
3 печени червени чушки
200 г консервирана млечна царевица
200 г консервиран грах
1/4 ч.л.сол

600 мл.прясно мляко
40 г масло
3 суп.л.брашно
1/4 ч.л.сол

150-200 г кашкавал

1. Приготвя се сос "Бешамел" като се запържва маслото, добавя се брашното, бърка се енергично и като започне да покафенява се добавя млякото като се бърка бързо за да не стане на бучки. Посолява се и се оставя около 5 минути да поври на слаб огън.
2. Кравето сирене се слага в купа и се намачква с вилица. Добавят се рикотата, нарязаните на парченца печени чушки, граха и царевицата, посолява се и се обърква добре (ако стане прекалено гъста сместа и трудно се пълнят канелоните се добавят няколко лъжици прясно мляко). С тази смес се пълнят канелоните.
3. Половината сос"Бешамел" се изсипва в йенска тавичка (около 22х22 см), нареждат се канелоните един до друг и се залива с останалия сос. Поръсва се с настъргания кашкавал и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 30-40 минути (докато се запече кашкавала).



Няма коментари:

Публикуване на коментар