24 март 2013

Чийзкейк с рикота и сладко от боровинки


500 г сирене Рикота
120 г кристална захар
80 г пудра захар
3 пак.ванилия
2 суп.л.брашно
щипка сол
100 мл.прясно мляко
3 яйца
1-2 суп.л.масло
1 бурканче сладко от боровинки

  1. В купа се смесват рикотата, с пудрата и кристалната захар. Разбива се с миксер за няколко минути. Добавят се брашното, ванилията и солта и се разбърква още малко.
  2. Добавя се млякото се разбърква за кратко.
  3. Яйцата се разбъркват леко с вилица и се добавят към другата смес. Бърка се с лъжица, докато се получи хомогенна смес.
  4. Дъното и стените на тавичка с диаметър 24 см. се намазват с масло.
  5. Изсипва се сместа в тавата и се слага да се пече в предварително загрята на 160 градуса С фурна за 1 час и 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар