23 март 2013

Соленки

200 г сирене
200 г пушен кашкавал
300 г кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
125 г разтопено масло
1 ч.л.сол
350-400 г брашно

За намазване:
1 яйце
чубрица


  1. Сиренето и кашкавалът се настъргват на ситно ренде.
  2. Киселото мляко се смесва със содата и като шупне сместа се добавя към сиренето и кашкавала.
  3. Добавят се и разтопеното масло и солта и всичко се разбърква.
  4. Постепенно се добавя брашното докато се получи меко тесто.
  5. Готовото тесто се разделя на 6 топки.
  6. Всяка топка се разточва на тънък лист. Разрязва се на 16 триъгълника и се завиват кифлички.
  7. Соленките се намазват с разбитото яйце и се поръсват с чубрицата.
  8. Пекат се на 180 градуса С за около 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар