02 май 2022

Хляб от леща


150 г леща (черна, червена, кафява)
160 мл вода
2 суп.л.ленено семе
50 г смлени овесени ядки
50 г нахутено брашно
1 суп.л. лимонов сок
1/2 ч.л.сода бикарбонат
1/2 ч.л.сол
20 г тиквени семки
20 г слънчогледови семки
1 ч.л.червен пипер
1 ч.л.джоджен
1 ч.л.сминдух
1 ч.л.чубрица

За поръсване:
тиквени и слънчогледови семки

1. Лещата се залива с вода и се оставя поне 12 часа да престои, след което се измива добре и се прехвърля в блендер. Добавя се водата и лененото семе, и всичко се разбива добре.

2. Получената смес се прехвърля в купа и се добавят последователно и останалите продукти. Разбърква се всичко с лъжица.

3. Тестото се изсипва в правоъгълна форма за кекс (около 18х10 см), покрита с хартия за печене. Поръсва се отгоре с малко тиквени и слънчогледови семки.

4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 55-60 минути.

И видеото, което направих за хляба

https://youtu.be/XSEDNMnuPQQ?si=xkQTUOGRlLkXnFsX

Няма коментари:

Публикуване на коментар