29 април 2019

Сурова шоколадова торта


За основата: 
200 г сушени фурми с костилки
100 г сушени смокини
100 мл вода
45 г пуканки от амарант
45 г флейк от киноа
2 суп.л.натрошени какаови зърна

За крема:
2 - 3 бр. авокадо
1 банан
2 суп.л. какао
2 суп.л. мед
2 суп.л.тахан (лешников, бадемов)
50 г разтопено кокосово масло

1. Фурмите и смокините се заливат с вода и се оставят за около час да омекнат. След това фурмите се почистват от костилките и заедно със смокините и водата се блендират. Полученото пюре се изсипва в купа, добавят се останалите съставки и всичко се разбърква добре. В тортена чиния се слага ринг за торти и вътре се изсипва получената смес. Заравнява се с лъжица и се прибира в хладилника.

2. Кремът се приготвя като всички съставки се изсипват в блендер и се разбиват докато се получи гладък крем. Изсипва се върху основата и се оставя да стегне в хладилник.

Заб. Основата може да се направи само от фурми, ядки(орехи, бадеми, лешници,), фини овесени ядки, какао. Кремът се получава чудесно и без тахан и кокосово масло. Най-добре кремът да се приготви 2-3 часа преди консумацията на тортата, защото бързо се вкисва банана и се променя вкуса на крема.


Няма коментари:

Публикуване на коментар