23 март 2013

Кекс с мандарини


сокът от 4 мандарини (180 мл)
120 мл.олио
5 жълтъка

260 г брашно
1 пак.(10 г) бакпулвер
200 г кристална захар
щипка сол

5 белтъка

За глазурата:
100 г пудра захар
сокът от 2 мандарини


  1. В купа се смесват брашното, бакпулвера, солта и захарта. Разбърква се с лъжица.
  2. В друга купа се смесват сокът от мандарините, олиото и жълтъците. Разбърква се с вилица и се излива при сухите съставки. Разбърква се добре.
  3. Белтъците се разбиват с миксер докато се получи гъста пяна.
  4. Разбитите белтъци се прибавят на 3 пъти към другата смес като се бърка внимателно с дървена лъжица.
  5. Готовото кексово тесто се излива в продълговата форма за кекс (30 см), покрита с хартия за печене.
  6. Пече се в предварително загрята на 165 градуса С фурна за около 60-70 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар