24 март 2013

Бисквити с шоколад и орехи



За 45-50 бр.:
115 г масло
45 г пудра захар
100 г кафява захар
1 яйце
2 ванилии
175 г брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
90 г млечен шоколад
90 г натурален шоколад
50 г орехи

1. Маслото се смесва с пудрата и кафявата захар, и се бърка докато се получи лек крем.
2. Добавят се последователно и останалите продукти (шоколадите и орехите се нарязват на парченца), като се бърка с лъжица.
3. От полученото тесто се слага по 1 ч.л. върху тава, покрита с хартия за печене. Между отделните сладки се оставят по около 5 см. разстояние, защото при печене се разстилат.
4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С за 10-12 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар