11 октомври 2019

Крекери от овесени ядки, киноа и сусам


100 г фини овесени ядки (смлени на брашно)
60 г киноа (трицветна - червена, черна и бяла)
40 г сусам
30 г разтопено кокосово масло
1 ч.л.сол
1 ч.л.червен пипер
3 суп.л.чиа

1. Чиата се разбърква с 9 суп.л.вода и се оставя за 4-5 минути да набъбне, след което се смесва с останалите продукти. Добавя се 100 мл вода и тестото се разбърква с лъжица.
2. Правоъгълна тава се покрива с хартия за печене, вътре се изсипва тестото и с помощта на лъжицата се разпределя на тънък пласт. Нарязва се с нож на парченца и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
3. Крекерите се пекат около 15-20 минути (докато започнат леко да се зачервяват отгоре).
4. Още топли се начупват по нарязаните линии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар