неделя, 13 май 2018 г.

Брауни със сладки картофи



За браунито:
500 г (1-2 бр.) сладки картофи
150 г (15-16 бр.) фурми
100 г овесени ядки
100 г сурови бадеми
3 суп.л.кокосово масло
5 суп.л.какао

За глазурата:
20 г какаово масло
20 г кокосово масло
1 суп.какао
1 суп.л.мед

1. Сладките картофи се белят, нарязват се на малки парчета и се варят на пара за около 20 минути (докато омекнат добре).
2. Фурмите се заливат с вода и се оставят за 20-тина минути.
3. Овесените ядки и бадемите се смилат на брашно и се смесват в купа заедно с какаото.
4. Фурмите се белят, махат им се костилките и се пасират заедно с варените картофи и кокосовото масло. Ако сместа е много гъста се добавя около 50 мл вода.
5. Всичко се разбърква добре и се изсипва в правоъгълна тава (15х25 см), покрита с хартия за печене.
6. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 45 минути.
7. Глазурата се приготвя като се разтопят маслата, добави се какаото и меда и всичко се разбърка добре с лъжица. Оставя се в хладилник да се стегне за да може да се намаже върху изстиналото брауни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Възникна грешка в тази притурка