2 сладки картофа (около 450 г)
2 моркова
1 голяма глава червен лук
3 скилидки чесън
прясна мащерка
1/2 ч.л.сол
За поръсване на супата:
1 стрък зелен лук
3 суп.л. орехи
3 суп.л. тиквени семки
3 суп.л. зърна нар
1. Тиквата и картофите се нарязват на парчета, морковите и лукът на шайби. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Печат се 45 минути на 180 градуса С, като по средата на печенето се добавят и почистените скилидки чесън.
2. Печените зеленчуци се изсипват в блендер. Добавят се 600 - 700 мл вода (или предварително сварен зеленчуков бульон), солта и мащерката, и всичко се блендира.
3. Получената супа се слага в тенджера и се загрява докато се сгорещи.
4. В купичка се разбъркват нарязаният на ситно зелен лук, орехите, тиквените семки и зърната нар. Поръсват се върху готовата супа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар