24 март 2013

Торта с кроасани



3 големи пакета мини кроасани
1,2 л.прясно мляко
3 пакета пудинг шоколад"Д-р Йоткер"
18-20 суп.л.захар

100 г шоколад
50 мл.течна сметана
смлени орехи

1. Тавичка с диаметър 26 см. се застила с алуминиево фолио. Нареждат се част от кроасаните.
2. 1 л.прясно мляко се слага да заври. В останалото мляко се изсипват 3 пак.пудинг и захарта, бърка се и се излива при врялото мляко. Разбърква се докато заври.
3. Половината от крема се излива върху кроасаните, нареждат се още кроасани, излива се останалият крем и накрая се покрива с още един ред кроасани.
4. Оставя се няколко часа да се стегне, след което се обръща в чиния и се маха фолиото.
5. Шоколада и сметаната се разтапят в микровълновата или на водна баня, и се излива върху тортата. Поръсва се със смлените орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар