24 март 2013

Винен кебап с кисели краставички



600 г свинско месо
1 глава лук
1 ч.л.сол
3-4 суп.л.олио
3 суп.л.доматено пюре
1 ч.л.червен пипер
1 суп.л.брашно
200 мл.червено вино
4 кисели краставички
1/2 ч.л.чубрица

1. Месото се нарязва на парченца и заедно с накълцаният лук, олиото и солта се задушава докато се изпари течността.
2. Добавят се доматеното пюре, червеният пипер и брашното, и се разбърква. Добавя се виното и се оставя да ври на слаб огън. Като поизври виното се добавя 400-500 мл.топла вода и се оставя още 45-50 минути да ври.
3. Добавят се нарязаните на лентички краставички и чубрицата и ястието се оставя още 10 минути да ври.
4. Сервира се с картофено пюре или сварен ориз.


1 коментар: