23 март 2013

Сладки със сладко от дюли


230 г масло
170 г сирене рикота
2 суп.л.кристална захар
325 г брашно
щипка сол

½ бурканче сладко от дюли
пудра захар


  1. Маслото се разбърква със захарта с миксер за 2-3 минути. Добавя се рикотата и се разбърква още минута-две. Добавят се солта и брашното, и се замесва меко тесто.
  2. Разточва се на лист и се изрязват квадрати със страна 5-6 см. В средата на всеки квадрат се слага ½ ч.л.сладко. Два от срещуположните ъгъла се събират в средата и се притискат добре, така че да не се отворят при печенето.
  3. Пекат се за около 15 минути на 180 градуса С. Още топли се поръсват с пудра захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар