28 април 2013

Тиквички с ориз

3-4 тиквички (около 1 кг.)
3-4 суп.л.ориз
½ връзка магданоз
3 яйца
500 мл.прясно мляко
брашно
сол
олио

  1. Тиквичките се обелват и нарязват на колелца.
  2. В намазана с олио тава (26-28 см) се нареждат половината тиквички. Посоляват се и се поливат в 3 суп.л.олио. Поръсват се с накълцаният магданоз и оризът. Отгоре се нареждат останалите тиквички, като се овалват преди това в брашно.
  3. Яйцата се разбъркват с прясното мляко, добавят се 3 суп.л.олио и ½ ч.л.сол. Разбърква се и се заливат тиквичките.
  4. Пекат се на 200 градуса С около час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар