16 април 2013

Гъби с ориз

400 г печурки
5 суп.л.олио
½ ч.л.сол

1 ч.ч.(200 г) ориз
4 суп.л.олио
1 ч.л.сол

  1. Гъбите се нарязват на по-едри парчета и се задушават с олиото и солта докато изври течността. Добавя се 1 ч.ч.вода и се варят на слаб огън докато изври водата.
  2. Оризът се запържва с олиото и солта. Добавя се 750 мл.вода и се оставя да ври на слаб огън докато изври течността.
  3. В чиния се поставя ринг, вътре се изсипват 4-5 суп.л.ориз и се заравнява с лъжица. Отгоре се изсипват 2-3 суп.л.гъби и се маха ринга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар