За
около 50 бр.:
50
г масло
125
мл.прясно мляко
80
г брашно
2
яйца
1/2
ч.л.сол
80
г кашкавал
100
г сирене
5
суп.л.цедено мляко
- Млякото и маслото се слагат в тенджера на котлона. Като заври течността се изсипва брашното наведнъж и се бърка с дървена лъжица докато стане на топка сместа. Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади.
- Добавят се яйцата едно по едно като се бърка с миксер.
- Накрая се добавят солта и ситно настърганият кашкавал. Обърква се добре всичко и се изсипва по ½ ч.л.от тестото върху хартия за печене. Пекат се на 200 градуса С за около 15 минути.
- Сиренето се натрошава и се обърква с цеденото мляко, и се пълнят еклерчетата с тази смес.
Няма коментари:
Публикуване на коментар