07 април 2013

Кашкавалени миниеклерчета


За около 50 бр.:
50 г масло
125 мл.прясно мляко
80 г брашно
2 яйца
1/2 ч.л.сол
80 г кашкавал

100 г сирене
5 суп.л.цедено мляко

  1. Млякото и маслото се слагат в тенджера на котлона. Като заври течността се изсипва брашното наведнъж и се бърка с дървена лъжица докато стане на топка сместа. Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади.
  2. Добавят се яйцата едно по едно като се бърка с миксер.
  3. Накрая се добавят солта и ситно настърганият кашкавал. Обърква се добре всичко и се изсипва по ½ ч.л.от тестото върху хартия за печене. Пекат се на 200 градуса С за около 15 минути.
  4. Сиренето се натрошава и се обърква с цеденото мляко, и се пълнят еклерчетата с тази смес.


Няма коментари:

Публикуване на коментар