07 април 2013

Шоколадови трюфели с бисквити и маскарпоне

За 30-35 бр.:
250 г маскарпоне
1 пакет (154 г) бисквити“Орео“
150 г млечен шоколад

200 г млечен шоколад + 200 г черен шоколад
олио
50 г бял шоколад

  1. Бисквитите се натрошават и се смесват с маскарпонето и нарязаният на парченца млечен шоколад. Всичко се обърква и се оформят топченца. Прибират се в хладилника поне за час.
  2. Млечният и черният шоколад се разтапят на водна баня или в микровълновата фурна, добавят се 3-4 ч.л.олио и се разбърква. Студените топчета се потапят в шоколада и се оставят върху фолио или хартия за печене да изсъхнат. Украсяват се с разтопения бял шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар