23 април 2013

Сладкиш с моркови

 3 яйца
180 г кафява захар
150 мл.олио
180 г брашно
1 бакпулвер
2 моркова (около 140 г)
50 г орехи
50 г захаросани портокалови корички
½ ч.л.подправки за меденки

300 г крема сирене
1 ч.ч.пудра захар
портокалова есенция

  1. Яйцата и захарта се разбиват леко с вилица. Добавя се олиото и се разбърква. Орехите и портокаловите корички се накълцват на ситно и се добавят към яйцата.
  2. Брашното се разбърква с бакпулвера и се добавят на 3-4 пъти към яйацата като се бърка с дървена лъжица. На края се добавят ситно настърганите моркови и подправката за меденки. Всичко се разбърква добре и се изсипва в квадратна тавичка(18-20 см), покрита с хартия за печене.
  3. Пече се 40-45 минути на 180 градуса С. Оставя се да се охлади преди да се намаже с крема.
  4. Кремът се приготвя като сиренето се разбърква с пудрата захар и портокаловата есенция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар