14 април 2013

Сладкиш с бадеми, кафе и маскарпоне

За блата:
4 яйца
140 г кристална захар
50 г брашно
2 смлени бишкоти
½ ч.л.бакпулвер
1 ванилия
140 г смлени бадеми
50 г нарязан на парченца черен шоколад

За крема:
250 г маскарпоне
½ ч.ч.пудра захар
120 мл.подсладена сметана
70 мл.кафе еспресо

  1. Яйцата и захарта се разбиват с миксер за 4-5 минути.
  2. Смесват се в купа всички продукти и се разбъркват добре. Добавят се постепенно към яйцата като се бърка с дървена лъжица.
  3. Тестото се излива в тава с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене.
  4. Блата се пече в предварително загрята на 180 градуса С за 30 минути. Оставя се да се охлади добре и се разрязва на 2 по-тънки блата.
  5. Приготвя се кремът като маскарпонето се разбърква с пудрата захар. Сметаната се разбърква с миксер и се смесва с маскарпонето. Накрая се добавя изстиналото кафе.
  6. Половината крем се намазва между двата блата, а с останалият крем се измазва отстрани и отгоре сладкиша.


Няма коментари:

Публикуване на коментар