4
яйца
140
г кристална захар
50
г брашно
2
смлени бишкоти
½
ч.л.бакпулвер
1
ванилия
140
г смлени бадеми
50
г нарязан на парченца черен шоколад
За
крема:
250
г маскарпоне
½
ч.ч.пудра захар
120
мл.подсладена сметана
70
мл.кафе еспресо
- Яйцата и захарта се разбиват с миксер за 4-5 минути.
- Смесват се в купа всички продукти и се разбъркват добре. Добавят се постепенно към яйцата като се бърка с дървена лъжица.
- Тестото се излива в тава с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене.
- Блата се пече в предварително загрята на 180 градуса С за 30 минути. Оставя се да се охлади добре и се разрязва на 2 по-тънки блата.
- Приготвя се кремът като маскарпонето се разбърква с пудрата захар. Сметаната се разбърква с миксер и се смесва с маскарпонето. Накрая се добавя изстиналото кафе.
- Половината крем се намазва между двата блата, а с останалият крем се измазва отстрани и отгоре сладкиша.
Няма коментари:
Публикуване на коментар