400 г бутер тесто
1
яйце
кристална
захар
За
пълнежа:
250
мл.подсладена сметана
200
г млечен шоколад
сладко
от боровинки
смлени
орехи
- Бутер тестото се оставя да се размрази и след това се разточва на тънък лист. Режат се ленти ( около 2,5 см на 15 см) и се увиват около метални форми за фунийки. Намазват се с леко разбитото яйце и се овалват добре в кристалната захар. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат на 180 градуса С за около 20 минути.
- Сметаната и шоколада се загряват докато се разтопи шоколада. Разбърква се и се оставя в хладилника за 2 часа, след което се разбива с миксер докато се сгъсти крема.
- В охладените фунийки се изсипва по 1 ч.л.от сладкото, тръсва се добре да падне на дъното и отгоре се допълват с крем. Топват се в смлените орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар