05 април 2013

Фунийки от бутер тесто

За около 30 бр.:
400 г бутер тесто
1 яйце
кристална захар

За пълнежа:
250 мл.подсладена сметана
200 г млечен шоколад

сладко от боровинки
смлени орехи

  1. Бутер тестото се оставя да се размрази и след това се разточва на тънък лист. Режат се ленти ( около 2,5 см на 15 см) и се увиват около метални форми за фунийки. Намазват се с леко разбитото яйце и се овалват добре в кристалната захар. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат на 180 градуса С за около 20 минути.
  2. Сметаната и шоколада се загряват докато се разтопи шоколада. Разбърква се и се оставя в хладилника за 2 часа, след което се разбива с миксер докато се сгъсти крема.
  3. В охладените фунийки се изсипва по 1 ч.л.от сладкото, тръсва се добре да падне на дъното и отгоре се допълват с крем. Топват се в смлените орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар