28 април 2013

Локумки от парено тесто

За около 50 бр.:
250 мл.вода
250 мл.олио
щипка сол
500 г брашно
1 ч.л.сода бикарбонат

150-200 г пудра захар
1 кутия локум (140 г)
орехи

  1. Водата, олиото и солта се слагат да заврят. Содата и брашното се разбъркват и се изсипват във врящата течност. Бърка се 1-2 минути и се оттегля от котлона. Оставя се леко да се охлади, след което се взема малко от тестото, сплесква се между дланите, поставя се по средата парченце локум и парче орехова ядка и се завива на топче.
  2. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се 15-20 минути на 180 градуса С. Още горещи се овалват в пудрата захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар