½
ч.ч. (от 270 мл) вода
¼
ч.ч.олио
½
ч.л.сол
½
ч.л.захар
1
пак.суха мая
2
ч.ч.(300-350 г) брашно
За
плънката:
500
г пресен спанак
200
г сирене
180 г крем сирене за мазане с подправки
2
яйца
2
стръка зелен лук
120
г кашкавал
- В купа се наливат водата и олиото, и се затоплят за 30 сек. в микровълнова фурна. Добавят се маята, солта и захарта, и се разбърква докато се разтворят. Добавя се брашното и се замесва меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя за час-час и половина да втаса.
- Спанакът се бланшира за 2-3 минути във вряща вода, изважда се в купа със студена вода, след което се отцежда добре от водата и се нарязва на ситно. Смесва се с крем сиренето, натрошеното сирене и яйцата, и се разбърква добре.
- Втасалото тесто се разстила с ръце в кръгла тава (30-32 см. диаметър), като се оставя и малко ръбче по края. Изсипва се плънката от спанака и сиренето, наръсва се с накълцаният зелен лук и настърганият кашкавал.
- Пече се на 180 градуса С около 40-45 минути (докато се зачерви кашкавала).
Няма коментари:
Публикуване на коментар