16 април 2013

Еклери с ванилов крем


За еклерите:
200 мл.вода
100 мл.олио
щипка сол
135 г брашно
4 яйца

За крема:
1 л.прясно мляко
2 пакета пудинг ванилия на Д-р Йоткер
12 суп.л.захар

200 г шоколад (100 г млечен + 100 г натурален)

  1. Приготвя се кремът като пудинга се разбърква с малко прясно мляко и захарта. Изсипва се в останалото мляко и се бърка докато се сгъсти. Покрива се с фолио и се оставя да изстине.
  2. За еклерите - водата, олиото и солта се слагат в тенджера на котлона да заврят. Изсипва се наведнъж брашното и се бърка с дървена лъжица 1-2 минути, докато стане на топка сместа. Изсипва се в купа и се оставя да се охлади. Яйцата се добавят едно по едно към тестото, като след всяко се бърка с миксер.
  3. Върху хартия за печене, на разстояние едно от друго, се изсипва по 1 ч.л.от тестото.
  4. Пекат се на 220 градуса С за 12-14 минути, като след като се изключи фурната не се вадят веднага, а през няколко минути се отваря вратичката за да влиза по малко студен въздух във фурната.
  5. Изстиналите еклери се срязват през средата с нож и се пълнят с по 1 суп.л.от пудинга.
  6. Отгоре се украсяват с разтопения шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар