2
глави лук
3
печени пиперки
1
ч.л.сол
1
ч.л.чубрица
олио
За
омлетите:
6
яйца
½
ч.л.сол
- Свинското месо и лукът се нарязват на парченца и заедно със солта и 3-4 суп.л.олио се задушават. Като се задуши месото се добавя 500 мл.вода и се оставя на слаб огън да ври. Като поизври водата се добавят нарязаните на парченца пиперки и чубрицата. Разбърква се и се оставя да ври докато се изпари цялата течност.
- Приготвят се омлетите като яйцата и солта се разбъркват с вилица и в горещ тиган, намазан с олио, се излива по 1 черпак от яйцата. Приготвят се 5 омлета.
- Взема се един омлет и се разстила в купичка. Вътре се слагат 2-3 суп.л.от месото и се завива като пакетче. Обръщат се в чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар