16 април 2013

Свинска кавърма в омлет

600 г свинско месо
2 глави лук
3 печени пиперки
1 ч.л.сол
1 ч.л.чубрица
олио

За омлетите:
6 яйца
½ ч.л.сол
  1. Свинското месо и лукът се нарязват на парченца и заедно със солта и 3-4 суп.л.олио се задушават. Като се задуши месото се добавя 500 мл.вода и се оставя на слаб огън да ври. Като поизври водата се добавят нарязаните на парченца пиперки и чубрицата. Разбърква се и се оставя да ври докато се изпари цялата течност.
  2. Приготвят се омлетите като яйцата и солта се разбъркват с вилица и в горещ тиган, намазан с олио, се излива по 1 черпак от яйцата. Приготвят се 5 омлета.
  3. Взема се един омлет и се разстила в купичка. Вътре се слагат 2-3 суп.л.от месото и се завива като пакетче. Обръщат се в чиния.


Няма коментари:

Публикуване на коментар