21 април 2013

Кифли със сирене

250 мл.прясно мляко
80 мл.олио
1 пак.(7 г) суха мая
1 ч.л.сол
350-400 г брашно

200 г сирене
1 яйце

  1. В купа се изсипва 350 гр.брашно, прави се кладенче и вътре се изсипват затоплените мляко и олио, солта и маята. Омесва се меко тесто, ако е необходимо се добавя още малко брашно. Купата се завива с кърпа и се оставя за час и половина да втаса тестото.
  2. Втасалото тесто се разделя на 8 равни топки.
  3. Всяка топка се разплесква с ръце върху плота, във формата на правоъгълник. Поръсва се с натрошено сирене и се завива на руло. Подгъва се в двата края(нещо като буква „С“ да се получи) и се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Оставят се за час да втасат.
  4. Втасалите кифли се намазват с леко разбитото яйце и се слагат в студена фурна. Включва се фурната на 180 градуса С и се пекат 25-30 минути. Изваждат се от фурната и се покриват с кърпа за да се задушат и останат мекички.


Няма коментари:

Публикуване на коментар