31 октомври 2019
Макарони със сос от леща
200 г макарони
За соса:
1 глава лук
2-3 моркова
3 скилидки чесън
2-3 суп.л.мазнина
300 г сварена черна леща
400 мл доматен сок
1 суп.л.сол
1 връзка магданоз
пресен босилек
черен пипер
1. Лукът, морковите и чесъна се нарязват на парченца и заедно с мазнината, солта и малко вода се задушават за няколко минути. Като омекнат се добавят доматения сок и лещата. Готви се на слаб огън 10-тина минути.
2. Когато е достатъчно гъст соса се добавят сварените макарони и подправките. Разбърква се и се оставя няколко минути макароните да поемат от соса след което се сервират.
3. Отгоре се поръсват със смлени орехи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар