30 октомври 2019

Сурова торта с моркови, червено цвекло и крем от кашу


За основата:
300 г моркови
150 г червено цвекло
100 г орехи (накиснати предварително във вода за няколко часа)
100 г фурми без костилки
70 г стафиди
100 г кокосови стърготини
1 ч.л.канела
1/2 ч.л.джинджифил
1/2 ч.л.индийско орехче
щипка сол

За крема:
120 г сурово кашу (накиснато предварително във вода поне за 2 часа)
50 мл вода
1-2 суп.л.мед
3 суп.л.разтопено кокосово масло
ванилия

1. Морковите и червеното цвекло се настъргват в отделни купи. 1/4 от настърганите моркови се разбъркват с червеното цвекло.
2. В блендер(или кухненски робот) се смесват и разбъркват останалите съставки за основата, след което се разделя поравно между морковите и цвеклото.
3. Продуктите за крема се блендират докато се получи хомогенен крем.
4. В правоъгълна (квадратна) тава се изсипва сместа с морковите, заравнява се и се притиска  добре по дъното, отгоре се разпределя и сместа с червеното цвекло. Намазва се с крема и се прибира в хладилник за няколко часа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар