25 октомври 2019
Киноа с печени зеленчуци
100 г киноа (трицветна)
1 глава червен лук
2 тиквички
1-2 червени пиперки
3-4 моркова
1/2 връзка магданоз
сокът на 1/2 лимон
сол
2-3 суп.л.зехтин
1. Киноата се сварява в 300 мл вода и се оставя да се охлади.
2. Почистените лук и моркови се режат на колелца, а тиквичките и пиперките на парченца. Нареждат се в голяма тава, покрита с хартия за печене, посоляват се леко и се пекат на 180 градуса С за около 50 минути.
3. Магданозът се нарязва на ситно и се разбърква с охладените киноа и зеленчуци, около 1 ч.л.сол и зехтина.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар