28 октомври 2019
Крекери от овесени ядки и слънчогледови семки
100 г фини овесени ядки
50 г сурови слънчогледови семки
20 г сусам
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.червен пипер
1 суп.л.зехтин (може и без него)
80 мл вода
1. Овесените ядки, семките и сусама се смилат на брашно. Разбъркват се с останалите съставки и полученото тесто се изсипва на лист хартия за печене. Отгоре се слага друг лист хартия и така тестото се разточва с помощта на точилка на тънък слой. Маха се горният лист хартия и тестото се нарязва на еднакви парченца.
2. Крекерите се пекат в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 20-25 минути (докато започнат леко да покафеняват).
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар