11 октомври 2019

Безглутенов кекс с тиква, орехи и стафиди


50 г брашно от нахут
50 г брашно от елда
30 г кокосово брашно
10 г брашно от тапиока
20 г какао
100 г кокосова захар
50 г стафиди
50 г натрошени на едро орехи
1 ч.л.канела
1 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.сода
щипка сол

3 суп.л.чиа + 9 суп.л.вода
300 г сварена тиква
50 г разтопено кокосово масло
100 мл вода

1. Сухите съставки се смесват и разбъркват в купа.

2. Чиата се смесва с 9 суп.л.вода. След 2-3 минути се изсипва в блендера заедно с тиквата, кокосовото масло и водата. Блендира се за няколко минути докато се получи хомогенна смес. Изсипва се при сухата смес, разбърква се добре всичко и се изсипва в тава, покрита с хартия за печене.

3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар