За около 20 бр.:
60 г кокосово масло
90 г брашно от нахут
40 г кокосова захар
30 г орехи (натрошени на едро)
30 г стафиди
30 г кокосови стърготини
3-4 суп.л. кокосово брашно за овалване
1. Кокосовото масло се слага в тенджерка и се разтапя на котлона.
2. Към разтопеното масло се добавя брашното от нахут и се бърка постоянно с лъжица докато брашното започне да става кафяво (около 10-тина минути).
3. Тенджерата се оттегля от котлона, добавят се останалите продукти, разбърква се добре и сместа се оставя да се охлади.
4. Оформят се топчета (ако сместа се разпада и трудно се оформят топчета се добавя 1 суп.л.вода) и се овалват в кокосовото брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар