09 октомври 2019

Фритата от нахутено брашно и кейл


1 1/2 ч.ч. (от 200 мл) брашно от нахут (210 г)
1 ч.л.сол
1/4 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.куркума
кимион
черен пипер
кориандър
2 ч.ч.вода

1 глава лук
2 червени пиперки
100 г кейл (около 2-3 големи шепи)
2-3 суп.л.мазнина

1. Брашното от нахут се смесва с подправките и водата, разбърква се добре и се оставя да престои поне 15-20 минути (до 10-12 часа може да стои сместа).

2. Лукът и пиперките се нарязват на парченца и заедно с мазнината и малко вода се задушават за 4-5 минути. Кейлът се измива, отстраняват се твърдите жилки и се нарязва на парчета. Добавя се към лука и пиперките, бърка се още 1-2 минути и се изсипва при брашнената смес. Разбърква се и се изсипва в тава(около 23х15 см), покрита с хартия за печене.

3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути.

4. Оставя се да изстине малко преди да се нареже на парчета.

Заб.Кейлът може да се замени със спанак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар