14 октомври 2019
Хумус от нахут
300 г сварен нахут
1-2 суп.л.сусамов тахан
1 ч.л.сол
сокът на 1 лимон
кимион
черен пипер
1. Всички продукти се слагат в блендер, добавят се около 100 мл вода и всичко се блендира докато се получи хомогенна смес.
2. Полученият хумус се изсипва в чиния, заравнява се, полива се с 1-2 суп.л.зехтин, поръсва се с червен пипер, зърна нар и печен нахут(който се приготвя като сварен и отцеден нахут се обърква със сол, кимион, червен пипер, куркума и черен пипер, и се пече за 20-25 минути на 180 градуса С).
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар