150 г сурово кашу
5-6 суп.л.хранителна мая
1 ч.л.сол
1 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.куркума
1/4 ч.л.черен пипер
сокът на 1 лимон
по желание 1-2 капсули пробиотик
1 суп.л.агар-агар на прах
1. Кашуто се залива с вода и се оставя поне 2 часа да престои, след което се изплаква и се слага в блендер. Добавят се 200 мл вода и останалите продукти, без агар-агара. Блендира се докато се получи хомогенна смес.
2. Агар-агарът се разтваря в 150 мл вода и се слага на котлона. Бърка се постоянно около 5-6 минути, докато заври и започне да се сгъстява сместа. Оттегля се от котлона и се смесва с кашуто. Разбърква се и се излива в подходяща форма, на която дъното е покрито с алуминиево или домакинско фолио. Прибира се в хладилник за около 2 часа докато стегне, след което формата се обръща върху чиния и се отстранява фолиото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар