30 октомври 2019

Пандишпанени кексчета с крем от маскарпоне




За 23-24 бр.кексчета:
3 яйца
3/4 ч.ч.(от 250 мл) захар
8 суп.л.топла вода
6 суп.л.олио
1 ч.ч.брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

За крема:
500 г маскарпоне
400 г течен шоколад

1. Яйцата и захарта се разбиват с миксер за 4-5 минути. След това се продължава да се разбива с миксера (на най-слабата степен) като постепенно се добавят водата, олиото, брашното, разбъркано с бакпулвера и ванилията.
2. С полученото тесто се пълнят до средата хартиени кошнички за мъфини.
3. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 15-20 минути.
4. Кремът се приготвя като маскарпонето и шоколада се разбият за кратко с миксер докато се получи хомогенен крем.
5. Изстиналите кексчета се украсяват с крема. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар