11 октомври 2019

Нахут с кейл и ядки


1 глава лук
2 моркова
1 червена пиперка
250 г сварен нахут
1/2 връзка кейл (около 3 шепи)
1 шепа ядки (орехи,кашу, лешници или бадеми)
1 скилидка чесън
1 ч.л.сол
2-3 суп.л.мазнина
нар

1. Лукът, морковите и пиперката се нарязват на парченца. Разбъркват се с мазнината и солта, и се задушават с малко вода за 4-5 минути. Добавя се нахута и се бърка няколко минути, като се добавя още малко вода. Кейлът се измива, отстраняват му се дебелите жилки и се нарязва на тънки ивици. Добавя се към останалите продукти, разбърква се и ястието се оставя за 2-3 минути на слаб огън.

2. Ядките се блендират със 100 -150 мл вода и чесъна. Добавят се към останалите продукти в тигана и се бърка 1-2 минути.

3. Сервира се леко топло като се поръсва със зърна нар.

4. Може да се добави и 250 г броколи заедно с нахута.

Няма коментари:

Публикуване на коментар