За 1 блат с размер около 20 см:
40 г брашно от тапиока
20 г брашно от нахут
20 г брашно от елда
1/2 ч.л.сол
3 суп.л.зехтин
1 ч.л.ябълков оцет
1 суп.л.чиа
лютеница
лук, пиперка, маслини
хранителна мая
1. Чиата се разбърква със 70-80 мл вода и се оставя за около 5 минути да престои.
2. В купа се изсипват останалите продукти, добавя се чиата с водата и всичко се разбърква добре с лъжица. Трябва да се получи гъсто тесто, което може да се бърка с лъжица.
3. В тава, покрита с хартия за печене се изсипва тестото и с помощта на лъжицата се оформя тънък блат с диаметър около 20 см.
4. Пече се 20 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
5. Вади се от фурната, намазва се с тънък слой лютеница, поръсва се нарязаните лук, пиперки и маслини и се пече още 10 минути.
6. Готовата пица се поръсва с малко хранителна мая.
Няма коментари:
Публикуване на коментар