05 февруари 2014

Шоколадово-ябълков сладкиш без брашно

80 г натурален шоколад
80 г млечен шоколад
30 г масло
80 г кристална захар
щипка сол
4 яйца
100 г смлени бадеми
1 по-голяма или 2 по-малки ябълки

  1. Шоколадите и маслото се разтапят в микровълнова фурна или на водна баня. Добавят се захарта и солта и се разбърква с дървена лъжица докато се поохлади сместа. Добавят се яйцата едно по едно, като след всяко се разбърква с лъжицата. Накрая се добавят смлените бадеми и се разбърква отново (малко по-течно от кексово тесто се получава).
  2. Тестото се излива в кръгла форма (20 см), намазана с олио. Ябълката се бели и нарязва на парченца, които се разпределят върху тестото.
  3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 35-40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар