80 г натурален
шоколад
80 г млечен шоколад
30 г масло
80 г кристална
захар
щипка сол
4 яйца
100 г смлени бадеми
1 по-голяма или
2 по-малки ябълки
- Шоколадите и маслото се разтапят в микровълнова фурна или на водна баня. Добавят се захарта и солта и се разбърква с дървена лъжица докато се поохлади сместа. Добавят се яйцата едно по едно, като след всяко се разбърква с лъжицата. Накрая се добавят смлените бадеми и се разбърква отново (малко по-течно от кексово тесто се получава).
- Тестото се излива в кръгла форма (20 см), намазана с олио. Ябълката се бели и нарязва на парченца, които се разпределят върху тестото.
- Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 35-40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар